ASOS – Wyjazd do teatru

W ramach projektu „Kuźnica przyszłości, alert dla przeszłości”, dofinansowanego z Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata  2014- 2020 grupa seniorek i członkiń Stowarzyszenia Gospodyń Wiejskich w Woli Skromowskiej w środę 21 października obejrzała wyśmienitą sztukę Teatru Capitol  pt. Klimakterium i już. By skorzystać z tej uczty duchowej nie trzeba było jechać do Warszawy, spektakl odbył się  w Centrum Kongresowym Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Dawkę śmiechu, jaką zagwarantowała sztuka, była nie do opisania. Po sali cały czas roztaczała się aura radości i znakomitego humoru. Uczestniczki projektu skrupulatnie notowały w głowach szereg mądrości bohaterek spektaklu, pań po 40-stce. Oby je wykorzystały na co dzień, weselej i z dystansem podchodząc do trudności każdego dnia. By miło zakończyć wieczór, wszyscy uczestnicy wyjazdu udali się na uroczystą kolację. Mając na uwadze porę, dania były lekkie acz niezwykle smaczne. Mimo deszczowej, jesiennej aury nastroje u wszystkich były na wysokim poziomie.