ASOS – warsztaty teatralne cz. 1

W dniu 6 listopada odbyły się pierwsze warsztaty teatralne w ramach projektu KUŹNICA PRZYSZŁOŚCI, ALERT DLA PRZESZŁOŚCI. Nad całością przedsięwzięcia artystycznego, w które zaangażowani są seniorzy, członkinie SGW i druhowie OSP w Woli Skromowskiej, czuwała będzie pani Edyta Dobosz – Maciuk. Już na tym spotkaniu poprzydzielane zostały role. Aktorzy spektaklu pod czujnym okiem pani Edyty przećwiczyli dialogi, znakomicie wcielając się w swoich bohaterów. Już po tej pierwszej próbie widać, że w niejednej osobie drzemie ukryty talent aktorski. Oczywiście nie zabrakło elementu muzycznego. Pani Edyta zapoznała wszystkich z repertuarem piosenek zaplanowanych do sztuki. Ponieważ są to utwory wszystkim znane, z tekstami w ręku odbyła się próba śpiewu. Towarzyszyły jej pląsy i podrygi. Jeszcze nikt nie zebrał się na odwagę, by śmiało w tany ruszyć. Acz wszystko przed nami, przecież takie elementy w sztuce pani Edyta też zaplanowała. Oj, będzie się działo…..