Warsztaty dziennikarskie Cz.2

W dniu 24.02.2014r. odbyły się kolejne warsztaty dziennikarskie. Tym razem młodzież mogła wcielić w życie poznane wcześniej podstawy teoretyczne. Uczestnicy komponowali przedmioty do fotografii użytkowej i reklamowej. Wszyscy byli zaskoczeni, jakim ciekawym obiektem są przedmioty codziennego użytku, np. deski do krojenia, noże a także produkty które spożywamy. Przygotowane w grupach kompozycje, w skład których weszły: warzywa, owoce, chleb, ziarenka pieprzu, kubki, słoiczki młodzież własnoręcznie skomponowała i sfotografowała. Następnie zdjęcia zostały poddane analizie i obróbce. Najciekawsza fotografia, zdaniem uczestników, została wykorzystana jako motyw do zaproszenia przygotowanego na potrzeby projektu. Uczestnicy mają niewątpliwą satysfakcję, że przygotowane przez nich zaproszenia trafią do władz samorządowych, posłów oraz innych gości uczestniczących w debatach z cyklu: „Sesja rady gminy przy rodzinnym stole”.