Aktywizacja młodzieży w życiu publicznym Cz.9

Kolejne zajęcia i ponownie przyjemność ozdabiania parawanów. Tym razem na stole pojawiły się nowe kolory filcu, mocniejsze igły, ostre nożyczki. Przygotowane wcześniej formy przydały się teraz znakomicie, wycinanie ozdób z szablonów szło uczestnikom o wiele szybciej. Sandra znakomicie, jak i na wcześniejszych zajęciach, wykazywała się przy sklejaniu elementów różnej wielkości. Dziewczyny sprytnie ponawlekały ozdoby na sznurki i skrupulatnie umieściły je na drugiej stronie parawanów. Dumne ze swojej pracy wszystkie fasady umieściły na dużej sali i z radością w oczach podziwiały swe dzieło. Pani Ewa oczywiście nie szczędziła pochwał.

Jak atrakcyjnie teraz te eleganckie, udekorowane kolorowymi ozdobami parawany będą rozweselały pomieszczenia świetlicy w Woli Skromowskiej.

Ponieważ jednak praca tym razem poszła nadzwyczaj sprawnie, uczestnicy zajęć zaczęli przygotowywać się do kolejnych. Dzięki pomysłowi pani Ewy mieli zamiar ozdobić obrus. Potrzebne do tego były odpowiednie pieczątki, szablony i farby akrylowe do malowania tkanin. Pomysłów było mnóstwo. Część dziewczyny zrealizowały, ale jak się okazało, prosto wykonać wzór na papierze i dokładnie, bez rozmazania go, odwzorować nie było łatwo.

Doświadczenia nieco zdobyły, na pewno wykorzystają go na kolejnych zajęciach.